Tioel en vrije tijd - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Bram Pinxteren - WaarBenJij.nu Tioel en vrije tijd - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Bram Pinxteren - WaarBenJij.nu

Tioel en vrije tijd

Door: Bram

Blijf op de hoogte en volg Bram

03 Oktober 2007 | Israel, Jeruzalem

Hee luitjes. Ik ben net terug van mijn vrije week, dus ik zit nu weer bij een gastgezin in Petach Tikwa (raar genoeg hebben ze me in een ander gezin geplaatst... hmmm I wonder why :P). Maar annyway laat ik het verslag maken van de afgelopen 10 dagen. Na Yom Kipoer zijn we met de hele zooi naar Eilat vertrokken. Onderweg hebben we de mensen van de andere programma's opgepikt en toen bleek dat Eden en Naomie en Sara ook mee gingen. JEEEJ!!!! We vertrokken vanuit Jeruzalem naar de dode zee om daar een frisse duik (nou ja duik...) te maken. De dode zee is altijd heel erg lachen omdat er altijd wel sukkels zijn die niet weten wat ze niet moeten doen. Bijvoorbeeld: Je darmgas los laten in de dode zee is een slecht idee, als er water in je aars komt doet dat pijn, heeeeeel veel pijn, zoals de meeste zweden zullen beamen. Verder is het onverstandig om water in je ogen te krijgen. Als dat gebeurt ben je een tijdje volledig verblind en moet iemand anders je naar de kant slepen en je ogen uitwassen. Een van de Mexicanen kreeg het voor elkeer en ik was de enige in de buurt die hem kon helpen. Allemachtig wat is snel zwemmen moeilijk in de dode zee zeg.

Na ons dode zee gedobber gingen we naar Nachal Tamar, een kloof waar wandelpaden zijn uitgezet. Ook altijd leuk want er zijn altijd wel mensen met hoogtevrees en als je dan ineens 30 meter naar beneden moet klimmen, nou ja dan krijg je het benauwd. Maar Nachal Tamar is behalve uitdagend ook ontzettend mooi dus we genoten vollop. Na Nachal Tamar gingen we aan een stuk door verder naar Eilat om in te checken in het luxe hotel (merk op dat ik geen aanhalingstekens gebruik bij luxe en dat het dus werkelijk luxe was). Meteen na het inchecken op naar het eten! Oh wat waren we daar aan toe! Na het eten gingen we naar Um Rashash, de plek waar de Israelische soldaten Eilat veroverden op de Jordaniers zonder ook maar 1 schot te lossen!

Het werd avond en het werd ochtend eerste dag voorbij. De tweede dag begon om half vier!!! Niet om 8 uur of om 6 uur nee om HALF VIER!!!! WIE VERZINT ZOIETS!!! Om half vier werden we wakker en moesten we klaarmaken voor een berg tocht. We gingen naar de top van een van de bergen om bij zonsopgang Shacharit te davenen (het ochtendgebed te bidden) op zich heel mooi maar niet na zo'n dag als de dag ervoor. Goed niet getreurd we kregen van 8 tot 10 om te slapen en daarna, weer een bergtocht. 'S avonds konden we heel even in de rode zee zwemmen, kregen we vrije tijd (die ik met de Nederlandse meiden heb doorgebracht) en hup naar bed.

Het werd avond en het werd ochtend tweede dag voorbij. Op de derde dag gingen we 's ochtends naar het strand naast de grens van Egypte waar ik te moe was om te zwemmen. In plaats daarvan heb ik een strandtochtje gemaakt en heb ik een baby morene gered van uitdroging. Arme dier was aangespoeld tijdens vloed.
Daarna gingen we naar "The Cave Coral" om te snorkelen. Onbeschrijvelijk mooi... een van de jongens had een onderwater camera dus ook daarvan komen nog foto's. Na het snorkelen terug naar Jeruzalem met een tussenstop in Yotvata, een kibutz bekend om zijn melkproducten en vooral haar roomijs... jammie!

Eenmaal in Jeruzalem begon de dag wat minder vlot te verlopen... Ik moet nu klaar maken voor simchat thora dus de rest van het artikel komt later... tot snel

xxx

• 03 Oktober 2007 - 14:19

Merel:

Heey Bram,
    wat super allemaal! Vooral dat stuk van darmgassen laten ontsnappen in de dode zee! Hahaha!
    Morgen ben ik jarig en dan ben jij er niet, geeft wel een beetje een raar gevoel hoor!
    Gelukkig heb je het naar je zin daar, klinkt heerlijk (op die vroege tijden op staan na dan). Hier is ook alles goed, weet niet of je al weet dat papa zijn been in 't gips heeft, maar anders krijg je het nog wel te horen! ;-) En bij mij op school is het ook heel gezellig (klinkt fout ik weet het! =P).
    Heeeeeeel veel kusjes,
    Je (morgen niet meer) kleine zusje, Merel.
    Ps. Met je knuffel, Woefer (Woefer toch?) is ook alles goed, hij ligt heerlijk naast me bed! =)
    PPs. Oké, ik zou altijd klein blijven, en zeker jouw kleine zusje. Maar 16 zijn is wel heel cool! =D Yael en Floor komen het zaterdag vieren met me: RUMOURS! =)
    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

• 03 Oktober 2007 - 15:20

Geeke:

Haaaay,

Dode Zee is vet! Moet ik ook nog een keer in gaan zwemmen. Heb je lekker in (op) het water gedobberd? :D
    Half 4 opstaan is wel een beetjehh.... vroeg zeg maar ;)
    Ow en je schrijft dat daar in Yotvata fantastisch roomijs is.. maar je hebt het toch wel geproefd??

Groetskes Geeke!

• 03 Oktober 2007 - 17:28

Samuel:

Hehe, nou weet ik eindelijk wat er zo verschrikkelijk veel pijn deed jaren geleden toen ik daar zwom :P, ik zweer het je, ik heb het nooit geweten maar eindelijk nu wel :P
    Bram tis echt goed om van je te horen zo, dit geeft me echt een goed idee van hoe zo'n Israel-jaar er ongeveer uit moet zien.
    Thanx!!!
    xxx

• 04 Oktober 2007 - 14:18

Bram De 2de:

hey bram,
    het gaat nu heel goed met mij!
    mijn eerste voetbalwedstrijd hebben we met 8-1 verloren...het goede nieuws is dat zowel de coach en mijn team vinden dat ik het super doe als scoorder(spits) dus mischien speel ik die positie voortaan en dat is wat ik graag wil...maar ik moet zaterdag uit tegen bolsward en dan ga ik toch even kijken of keepen leuk is. verder heb ik gister pilletjes tegen ADHD gehaald....ik noem ze ADHD anit-pilletjes:P
    maar verder alles prima;) oh jah ik heb ruby de link van deze site doorgestuurd dus.... ik ga weer...veel plezier
    xxx-jes Roos
    ciao(K)

• 04 Oktober 2007 - 18:57

Ricky:

Mazzelaar, wordt wel een beetje jalours. Hier is het koud en nat. Kijk uit naar de rest van het scheppingsverhaal. groetjes, ook van Ad

• 05 Oktober 2007 - 10:12

Tamar:

He bram,
    sorry dat ik je misschien stoor maar echt supervet dat je zo aant rondsjouwen bent in Israel..
    Ik zit pretty much vast op de Ulpan dus zomaar ff naar Eilat ghaan kan niet echt..:S
    Je woont in Rehovot zag ik, omdat er staat Eilat/Rehovot?
    Mn vriend woont daar dus vandaar dat ik het ff herkende..:)

xx Tamar

• 06 Oktober 2007 - 18:26

Marije:

arme jij, de volgende keer maar om half 5 de bergtocht maken!

XXX

• 09 Oktober 2007 - 20:46

Ricky:

Hoi Bram, het vervolg duurt wel lang. God had maar 6 dagen nodig om zijn schepping te maken, jij neemt wel erg lang de tijd. hoezo verbazing over een ander gastgezin, deze hebben zeker geen dochters! groetjes, ook van Ad ( die weer zwak, ziek en akelig op bed ligt)